Мін’юст готує позови на саботаж люстрації

Дата: 03 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Мін’юст склало реєстр випадків саботажу люстрації органами влади, через що готує судові справи. Також домагатиметься порушення кримінальних проваджень.

“Ганебні випадки саботажу люстрації не поодинокі. Ми склали, фактично, реєстри, по яких робимо запити, ініціюємо зараз судові справи і готуємо справи, у тому числі про порушення кримінальних проваджень”, – передає слова директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко “Укрінформ”.

Козаченко наголосила, що столиця, яка має бути взірцем для регіонів, на жаль, дає приклади призначення на керівні посади осіб, які підпадають під критерії люстрації. Вона згадала начальника головного управління Державної фіскальної служби у Києві Людмилу Демченко, яку заступник начальника ДФС Печерського району призначив влітку 2013 року.

Під люстрацію підпадає в.о. прокурора Києва Олег Валендюк навіть попри те, що в нього є судове рішення, яке забороняє його люструвати.

Тетяна Козаченко зазначила, що Міністерство юстиції отримало відповідь від апеляційної інстанції, що це рішення не стосується інтересів відомства, а тому міністерство не може бути суб’єктом оскарження рішень щодо люстрації в судах України.

“Після цього Мін’юст подав касаційну скаргу. І я стежу за цією касаційною скаргою, але справа ще не призначена і навіть не витребувана з першої інстанції. Вони тягнуть час, бо кожна година, коли вони перебувають на цих посадах, дає їм можливість думати, що люди “здуються”, що люди, які є зневіреними, простять усе”, – сказала Козаченко.

Вона наголосила, що дуже важливо, щоб люстрації активно домагалася громадськість, оскільки саме завдяки людям відбуваються зміни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter