Мін’юст пропонує запровадити персональні санкції щодо порушень прав людини в Криму

Дата: 27 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Міжнародне співтовариство має запровадити персональні санкції проти осіб, які причетні до порушення прав людини в анексованому Криму.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов в ефірі ток-шоу 5 Каналу і Крим.Реалії “4 роки спротиву”.

“Ми вже понад рік, спільно з громадськими організаціями, просуваємо необхідність накладення персональних санкцій, пов’язаних із порушенням прав людини в Криму. До порушень причетні сотні людей у Росії і на півострові: судді, прокурори, ФСБ, поліцейські”, – сказав Пєтухов.

За його словами, такі санкції можуть розвиватися за аналогією з списку санкцій із “актів Магнітського”.

2012 року Конгрес США ухвалив так званий “акт Магнітського” – закон про санкції проти російських чиновників, яких вважають винними в порушенні прав людини. 2016 року дію закону поширили й на посадових осіб інших країн за подібні порушення.

У січні цього року Литва стала п’ятою державою, що ухвалила цей правовий акт – після США, Великої Британії, Канади та Естонії. Списки постійно поповнюються, у грудні 2017 року міністерство фінансів США розширило глобальний “список Магнітського”, туди включені, зокрема, глава Чечні Рамзан Кадиров, син генпрокурора Росії Артем Чайка і старша дочка покійного президента Узбекистану Гульнара Карімова.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter