Міністр з Індії наказувала поліції “катувати ґвалтівників”

Дата: 11 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

Міністр з Індії каже, що наказувала поліції катувати підозрюваних у зґвалтуванні. Вона змушувала їх благати про життя.

Про це повідомляє ВВС Україна

За словами Уми Бхарті, міністра водних ресурсів, коли вона була головним міністром штату Мадх’я-Прадеш з 2003 року, то дотримувалася тих самих поглядів.

“Я казала поліціантам, щоб підвішували ґвалтівників догори ногами і били їх так сильно, щоб ті волали. А жінкам я казала дивитися на це через вікна в поліційній дільниці”, – розповіла вона, виступаючи перед виборцями під час кампанії з підтримки місцевого політика в місті Агра, штат Уттар-Прадеш.

За її словами, коли поліціанти заперечували їй, вона казала їм, що права людини не стосуються людей, які поводяться як демони: “Їхні голови треба відрубувати, як голову Равани”. Равана – це злий повелитель демонів-людожерів в індуїстській міфології.

Міністр згадала сумновідомий випадок, коли в липні 2016 року матір і донька стали жертвою групового зґвалтування у Буландшахрі. Вона додала, що влада Уттар-Прадеш не змогла домогтися справедливості для жертв.

“Ґвалтівників треба підвішувати головою донизу і лупити, поки з них злізе шкіра”, – сказала міністр.

“А ще в їхні рани треба втирати сіль і перець, щоб вони кричали. А матері й сестри мають дивитися на це, щоб бачити, чим усе закінчилося”, – додала вона.

Бхарті, член індійської правлячої партії BJP, раніше вже робила суперечливі заяви.

Її зізнання в тортурах знайшли відгук серед деяких жителів Індії, де гостро стоїть проблема зґвалтувань. За найбільш жорстокі випадки зґвалтувань у цій країні передбачена смертна кара.

Згідно з річним звітом Amnesty International, у 2015 році були страчені щонайменше 1 634 людини в 25 країнах світу.

За їхніми даними, 2015 рік став рекордним за кількістю страт за останні 25 років (з 1989 року).

Найбільшу кількість страт у 2015 році здійснили Китай, Іран, Пакистан, Саудівська Аравія і США.

При цьому оприлюднена загальна статистика не включає дані з КНР, оскільки ця інформація є закритою. Правозахисники припускають, що в Китаї було страчено тисячі людей. Виключаючи КНР, 90% всіх смертних вироків були приведені в дію в Ірані, Пакистані та Саудівській Аравії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter