Міністр оборони Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку

Дата: 04 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Вранці 4 вересні міністр оборони України Олексій Резніков подав до Верховної Ради заяву про відставку.

Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Фото: Олексій Резніков

“На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій”, – написав він.

Напередодні ввечері президент України Володимир Зеленський заявив, що вирішив звільнити міністра оборони Олексія Резнікова, а його місце має зайняти голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

“Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Я вважаю, що міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як з військовими, так і з суспільством у цілому”, – наголосив Зеленський.

За його словами, зараз очолити міністерство має Рустем Умєров, і, оскільки Верховна Рада України добре знає цю людину, він очікує від парламенту підтримки цієї кандидатури. 

Ще 1 серпня народний депутат Олексій Гончаренко заявляв про те, що Резнікова нібито мають призначити послом України у Великій Британії.

10 серпня видання “Українська правда”, з посиланням на джерела у владі, писало, що Зеленський шукає заміну Олексію Резнікову на посаді міністра оборони і є щонайменше два кандидати. Перший – це віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, другий – міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін

Незабаром Резніков, коментуючи чутки про те, що президент шукає йому заміну на посаді оборонного відомства, сказав, що ця посада для нього “тимчасова історія”, а звільнитися він і сам може.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України не підтримує законопроєкт “Про інститут реєстрованих партнерств”. У відповіді авторства міністра Олексія Резнікова йдеться, зокрема, про те, що “законопроєкт прирівнює реєстроване партнерство до шлюбу” всупереч Конституції, однак це не так. 

ЛГБТ-військові запрошували Міноборони та міністра Олексія Резнікова на спільну зустріч у зв’язку з рішенням міністерства не підтримувати законопроєкт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter