Міністерство з окупованих територій не працює через відсутність коштів

Дата: 21 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство у справах окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб поки не виконує свої функції через неукомплектованість штатом і відсутність фінансування.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, про це заступник міністра Юсуф Куркчі повідомив в понеділок на заході в рамках фестивалю до Міжнародного дня біженця у Києві.

“На жаль, ми не можемо почати моментально виконувати завдання і вирішувати проблеми через те, що міністерство недоукомплектоване, на сьогодні ще не затверджений бюджетний рядок, не набраний штат, який повинен виконувати функції”, – сказав Куркчі.

Разом з тим заступник міністра висловив упевненість, що всі ці питання будуть вирішені найближчим часом.

“Я сподіваюся, що найближчим часом ми приступимо до підбору та навчання персоналу, і він приступить до виконання своїх обов’язків, що значно полегшить життя людей, які цього потребують”, – сказав він.

Як відомо, 20 березня Кабмін створив міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Згідно з постановою, у міністерстві мають працювати 105 осіб.

Очолив відомство Вадим Черниш, одним із заступників було призначеного колишнього голову Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туку.

Куркчі було призначено першим заступником міністра з питань окупованих територій 18 травня цього року. Раніше він обіймав посаду завідувача відділу забезпечення діяльності уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу Адміністрації президента України.

15 червня Тука заявив, що Черниш і його заступники досі не отримують зарплат і компенсацій службових витрат. При цьому він назвав найбільшим досягненням міністерства спрощення порядку державної реєстрації переселенців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter