Міністерство закордонних справ запустило чатбот для українців за кордоном

Дата: 14 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України запустило чатбот для допомоги українцям, які перебувають за кордоном; він доповнить діяльність call-центру, який розпочав роботу в червні 2022 року. 

Про це повідомили на сайті Кабінету Міністрів України.

Джерело: Радіо Свобода

Чатбот запрацював за підтримки однієї з найбільших криптовалютних бірж Європи WhiteBIT. 

“Враховуючи велику кількість наших громадян, які потребують допомоги МЗС за кордоном, чатбот є важливою ініціативою, яка допоможе оптимізувати процеси та надавати нашим громадянам необхідну інформацію в декілька кліків”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, українці можуть отримати відповіді на такі поширені питання:

  • правила в’їзду до іноземної країни;
  • оформлення тимчасового захисту;
  • соціальне забезпечення;
  • повернення до України;
  • консульські послуги.

Скористатися послугами чатбота можна за цим посиланням. Він може обслуговувати кількох клієнтів одночасно.

За інформацією МЗС, call-центр, який запрацював минулого року, опрацював близько 15 тисяч дзвінків. Географія звернень налічує 96 країн. Найбільше запитів надійшло з Німеччини, Польщі, Італії, Туреччини та України.

Звернутися до call-центру можна за номером +38 (044) 224-57-20.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що для переселенців у Києві, Львові, Івано-Франківську та Чернівцях створили чатбот “ТурБОТа про ВПО”. Зокрема, там міститься інформація задля збереження ідентичності для представників корінних народів України та національних меншин.

Чатбот містить низку розділів, зокрема про отримання статусу ВПО. У цьому розділі можна ознайомитися зі списком документів, необхідних для отримання цього статусу, хто може туди звернутися, контакти, адреси, номери телефонів ЦНАПів у чотирьох містах тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter