Мінекології планує переробляти 60% тари та упаковки до 2030 року

Дата: 17 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

До 2030 року Україна планує повторно використовувати 60% тари та упаковки й переробляти 70% твердих відходів.

Про це на презентації Національної стратегії з переробки відходів заявив міністр екології Остап Семерак, повідомляє Громадське радіо.

Зараз лише 12-14% упаковки використовують удруге, а твердих відходів переробляють лише 3%.

Національну стратегію з переробки відходів розробляли спільно зі Швецією та Японією. Стратегію вже затвердив Кабмін. Національні плани з її втілення розроблятимуть Мінекології спільно з іншими міністерствами.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року заборонено захоронення необроблених побутових відходів, а також українці повинні сортувати сміття. Відповідні зміни до закону України “Про відходи” були додані ще 2012 року.

Згідно з дослідженням, 88% громадян України вважають проблему поводження зі сміттям важливою, однак лише третина сортує відходи або утилізує їх. 49% українців нічого не знають про переробку сміття.  79% опитаних вказали, що знають про шкоду від використаних батарейок та люмінесцентних ламп для довкілля. Проте лише близько 20% опитаних сказали, що вони відносять ці відходи до спеціальних пунктів збору. 61% українців викидає їх разом зі звичайним сміттям, причому серед селян таких людей більше (74% порівняно з 54% містян).

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter