Саакашвілі припинив голодування після того, як його перевели до військового госпіталю

Дата: 20 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі припинив голодування, яке тривало 50 днів, після того, як влада Грузії погодилася перевести його в закриту палату військового госпіталю міста Горі.

Про це повідомляє DW.

Фото: TV Pirveli
“Саакашвілі офіційно припинив голодування відразу після того, як його перевели до військового шпиталю в Горі. Він досі перебуває в небезпечному для життя стані, його помістили в палату інтенсивної терапії”, – зазначила лікарка політика Ніколоза Кіпшидзе.
 
19 листопада, стало відомо, що політик на межі коми й смерті – у нього розвинулось одне з найважчих ускладнень через голодування. Тому колишній президент Грузії погодився переїхати до військового госпіталю та обіцяв припинити голодування, як тільки його переведуть.

Переїзд Саакашвілі в госпіталь відбувся ввечері 19 листопада о 23 годині. 

Грузинські телеканали показали, як два реанімобілі супроводжували автомобілі поліції.

 

Як зазначає “Руставі-2”, військовий госпіталь Горі готувався, щоб “прийняти експрезидента в належних умовах”.

Нагадаємо, 18 листопада незалежна група лікарів, яка діє під егідою Ломджарії ухвалила висновок щодо критичного стану здоров’я Саакашвілі. Медики зафіксували, що той тримає голодування вже 48 днів попри виявлену неврологічну хворобу мозку, пов’язану з дефіцитом вітаміну В1, недолік калію в організмі та порушення структури білка гемоглобіну.

Напередодні українська Омбудсман Людмила Денісова, посилаючись на інформацію від членкині консиліуму лікарів Ніно Шарашенідзе, повідомляла про те, що Саакашвілі блює кров’ю та потребує невідкладної консультації гастроентеролога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter