Кримчани зможуть забрати оформлені раніше біометричні паспорти після карантину – ДМС

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Мешканці Криму, які раніше оформили українські біометричні документи, зможуть забрати їх після припинення карантину або обмежувальних заходів. Документи не знищуватимуть.

Про це йдеться в поясненні Державної міграційної служби України (ДМС).

У службі повідомили, що на їхню гарячу лінію від кримчан надходять запитання з приводу терміну зберігання документів.

“Отже, звертаємо увагу, що готовий документ зберігається в територіальному підрозділі протягом року від дня його оформлення”, – мовиться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що, відповідно до закону, на час карантину всі терміни стосовно адміністративних та інших звернень припиняються.

“Тому виготовлені документи знищуватися не будуть. Отримати свій документ ви зможете після припинення карантину або зняття чи послаблення карантинних заходів”, – пояснили в ДМС.

Як відомо, з 11 червня 2017 року для громадян України діє візова лібералізація з короткостроковими поїздками до країн ЄС. Вони мають право в’їжджати до країн шенгенської зони до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування. 

Наразі, відповідно до рішення уряду від 31 липня, на КПВВ з тимчасово окупованим Кримом діють карантинні обмеження. Подорожні зобов’язані пройти двотижневу обсервацію за допомогою додатка “Дій вдома”. Умовою для припинення обсервації є ПЛР-тест. 

Нагадаємо, у вересні для кримчан презентували чат-бот, який має спростити доступ до державних сервісів і підвищити якість послуг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter