MH17 збив “Бук”, що належав військовій частині з Курська – Bellingcat

Дата: 06 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Зенітно-ракетний комплекс “Бук”, який влітку 2014 року збив малайзійський пасажирський літак був приписаний до російської військової частини.

Про це йдеться у новій доповіді розслідувачів Bellingcat, пише ВВС Україна.

На підтвердження цього вони оприлюднили останнє фото “Бука” перед передислокацією з Росії в Україну. На ньому зображено механіка на тлі самохідної установки “Бук” під номером 332. Позаду видніється рожевий контейнер для перевезення ракети 3М8 ЗРК “Коло”. Це фото зробили на транспортному дворі 53-ї зенітно-ракетної бригади (військова частина 32406) у селищі Маршала Жукова біля Курська.

У Bellingcat кажуть, що саме з цього “Бука” стріляли по “Боїнгу-777”, який виконував рейс MH17 17 липня 2014 року. Про це свідчать унікальні білі цифри, позначки габариту навантаження і транспортні маркування на корпусі.

“Вони є у тому ж місці, що і на фотографіях і відео “Бука” 332, коли він був у Росії у червні 2014 року і в Україні у липні 2014 року”, – наголошують автори доповіді.

Визначити місце зйомки авторам доповіді вдалося завдяки супутниковим знімкам.

Нагадаємо, міжнародна команда з розслідування катастрофи літака “Боїнг” рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії.

Міністерство оборони Росії заперечує будь-яку причетність до знищення літака і висуває альтернативні теорії.

У липні цього року Росія ветувала проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter