Meta більше не вважає полк “Азов” небезпечною організацією

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Полк “Азов” більше не відповідає критеріям небезпечної організації у фейсбуку та інстаграмі: відтепер членам полку дозволяється мати акаунти на метаплатформах, а контент, розміщений іншими користувачами про “Азов”, не видалятиметься.

Про це повідомили в телеграм-каналі Міністерства цифрової інформації.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на Web Summit 2022 у Лісабоні, Португалія. Джерело: Getty Images / kyivindependent.com

Ці питання міністр цифрової трансформації Михайло Федоров обговорив з президентом з глобальної політики компанії Meta Ніком Клеггом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт під час зустрічі в Давосі.

“Команда Мінцифри звернулася до Meta із запитом переглянути політику модерування контенту, щоб компанія не блокувала та не видаляла дописи українських користувачів про війну. Нещодавно Meta розробила й ухвалила адаптовану політику модерації контенту для висвітлення війни. Поступово це рішення починає діяти”, — йдеться в повідомленні.

Також Meta не блокуватиме сторінки “азовців” та контент про полк “Азов”, якщо він не порушує стандарти спільноти, уточнили в Мінцифри.

За словами Федорова, фейсбук та інстаграм стали потужними інструментами для донесення правди про війну до всього світу.

“Команда Мінцифри постійно комунікує з корпорацією Meta щодо співпраці. Розблокували сотні акаунтів українських військових, блогерів та активістів. Але найгострішою темою все одно залишалося блокування фото та відео про полк “Азов”, — уточнив він.

Міністр подякував Meta за “зважене та важливе рішення” змінити політику модерування щодо України, оскільки завдяки цьому мільйони людей у світі знатимуть про подвиг захисників і захисниць Маріуполя, а російська пропаганда втратить аргумент для звинувачення українських героїв.

Полк “Азов” — підрозділ Нацгвардії України, діє під командуванням Міністерства внутрішніх справ. Раніше базувався в Маріуполі, нині місто окуповане Росією. Організація викликала суперечки щодо її нібито асоціації з ультраправими групами, цей наратив активно використовує російська пропаганда.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що фейсбук в листопаді 2022 року заблокував сторінку “Телебачення Торонто” нібито через поширення мови ненависті, але за кілька днів повернув доступ до неї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter