Мешканку Краматорська судитимуть за передачу росіянам даних про позиції ЗСУ

Дата: 10 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали мешканку Краматорська, яку звинувачують у тому, що жінка надсилала окупантам геомітки з розташуванням українських військових. Підозрювану тримають під вартою, їй загрожує до восьми років в’язниці.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

“Встановлено, що у вересні 2022 року жінка з телефону надсилала інформацію і скріншот карти з геомітками на номер російського мобільного оператора.”, – йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців на геомітках було позначене місце розташування блокпосту і військовослужбовців ЗСУ в місті й на території Краматорської ОТГ.

Наразі підозрювану тримають під вартою.

Справу жінки передали до суду, її судитимуть за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 8 грудня правоохоронці викрили двох ймовірних агентів головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ) в результаті спецоперації в Одесі. Затримані готували ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter