Мешканку Балаклії, яка добровільно співпрацювала з окупантами, засудили до 6 років в’язниці

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Жительку Балаклії Харківської області, яка під час тимчасової окупації міста працювала у місцевій “адміністрації”, засудили до 6 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Фото з відкритих джерел

“Прокурори у суді довели, що під час окупації м. Балаклія місцева мешканка погодилась працювати на “нову владу”. У червні жінка добровільно надала згоду представникам РФ щодо призначення її на керівну посаду “начальника відділу кадрового забезпечення тимчасової цивільної адміністрації м. Балаклія Харківської області”, – йдеться у повідомленні.

Там фігурантка керувала діяльністю “відділу”, брала участь в нарадах “керівників” відділів окупаційної влади, забезпечувала оформлення документації тощо.

У суді жінка покаялася. Проте 8 лютого Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав її винною у колабораційній діяльності.

Крім ув’язнення та конфіскації майна, їй на 10 років заборонили обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування. Обвинувачена може подати апеляцію і оскаржити рішення суду.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Херсонщині заочно судитимуть двох місцевих “посадовців”, яким закидають колабораційну діяльність. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter