Мешканець Запоріжжя вийшов на одиночний пікет, щоб привернути увагу до проблеми расизму

Дата: 03 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Житель Запоріжжя вийшов на одиночний пікет, щоб привернути увагу до проблеми расизму в Україні. 

Про це повідомляє видання 061.ua.

Костянтин Андреєв вийшов з плакатом “Black lives matter в Україні також” біля універмагу “Україна”, що розташований у центрі міста. Чоловік розповів, що до такого кроку його підштовхнула велика кількість расистських коментарів у мережі, які залишають українці під інформацією щодо протестів проти поліцейського свавілля в США.

“Українці досі не розуміють, чому так багато американців та американок вийшли на мітинги. Багато хто досі говорить, що “так багато вбивають білих людей, чому тоді за них не виходять”. Але, за офіційним переписом, в Америці 13% темношкірих людей. А під час затримань вбивають 23% темношкірих. Ця статистика показує, що темношкірих дійсно частіше вбивають під час затримань. Другий міф – про те, що це стається через більшу кількість злочинів, які нібито коять темношкірі люди. Але насправді ні”, – зазначив він.

Нагадаємо, що масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, один з поліцейських понад п’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Поліцейських, які брали участь у затриманні Флойда, спочатку відсторонили від роботи, потім звільнили, а одного заарештували за звинуваченням у вбивстві. Наразі розслідування обставин смерті чоловіка проводять департамент юстиції США і ФБР.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter