Мешканця села Піски-Радьківські росіяни змусили копати окопи у Лимані

Дата: 06 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Під час окупації Харківщини російські військові у селі Піски-Радьківські взяли у полон місцевого мешканця і змусили його копати окопи. 

Про це його дружина розповіла виданню Bild. 

Мешканки села Піски-Радьківські розповідають про катування росіян журналістам. Фото: Sergey Polezhaka

Журналісти поспілкувались з Оленою, дружиною 46-річного Андрія, якого росіяни тижнями утримували у полоні.

П’ять днів російські солдати тримали його в погребі, били, возили по інших містах і селах. Там він мав прибирати вулиці, пізніше російські солдати змусили його копати окопи для російських солдатів у Лимані”, – каже жінка

Олена каже, що окупанти забрали чоловіка, бо він був у списку: “На наше подвір’я прийшло близько восьми людей. Двоє перевірили папери. Я свої повернула, а чоловіка забрали одразу, бо він був у списку”. 

Росіяни не вперше змушують полонених копати окопи, наприклад, робили так на Херсонщині. Правозахисники кажуть, що схожі практики росіяни вже використовували до повномасштабного вторгнення. 

Журналісти поговорили з ще одним мешканцем села, на ім’я Володимир. Його росіяни також катували. 

Коли мене били, сказали: “Якщо ти не будеш працювати з нами, ми тобі прострелимо ноги й усе”, – пригадує чоловік. 

Володимир. Фото: Sergey Polezhaka

За словами начальника Слідчого управління Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, понад десять російських військових, зокрема так званий комендант села Піски-Радьківські “виконували злочинні функції” не лише у цьому населеному пункті, але й в інших поблизу.

У підвалі одного з приватних будинків в Пісках-Радьківських знайшли катівню російських військових, де вони заживо закопували людей та одягали полоненим протигаз з тліючою ганчіркою. Ця знахідка стала 22 такою у регіоні. 

Правоохоронці кажуть, що найчастіше росіяни на Харківщині катували затриманих електричним струмом та били, однак інколи також виривали нігті полоненим та піддавали сексуальному насильству жінок. 

Нагадаємо, що нещодавно у селі Кам’янка на Харківщині правоохоронці знайшли муміфіковані рештки двох чоловіків у підвалі. 

Фотографія обкладинки: charivne.infо

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter