Мешканця Краматорська, який передавав росіянам дані про місця дислокації ЗСУ та розташування бомбосховищ, засудили до 11 років за ґратами

Дата: 28 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканця Краматорська, який добровільно пішов на співпрацю з окупантами та збирав інформацію про розташування бомбосховищ, протитанкових та інших споруд у місті, а також про переміщення підрозділів ЗСУ в прифронтових районах Донеччини, засудили до 11 років в’язниці. 

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ.

У суді довели, що в лютому 2022-го чоловік виконував прохання своєї однокласниці, яка входить до складу самопроголошеної “ДНР” і перебуває на окупованій території.

“Саме їй агент передавав закриті відомості щодо розташування українських військ. Про отриману інформацію вона “звітувала” ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників. Отримані розвіддані окупанти планували використати для підготовки й проведення ракетних ударів по Краматорську”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в зловмисника виявили мобільні телефони  з доказами листування з ворогом через месенджери.

Чоловіка затримали в березні. Йому інкримінували сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу).

За матеріалами СБУ суд призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці грудня Служба безпеки викрила ще одного пособника росіян. Чоловік збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні. Чоловік навів ракетний удар по школі та лікарні в Лимані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter