Мешканця Івано-Франківщини підозрюють у зґвалтуванні та вбивстві дев’ятирічної племінниці

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Івано-Франківщині правоохоронці затримали підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві дев’ятирічної дівчинки. Злочин стався напередодні – 18 червня. У скоєному чоловік зізнався. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області.

Фото: поліція Івано-Франківської області

Так, у неділю о 17:45 до поліції звернувся 40-річний мешканець селища міського типу Кути. Він повідомив, що вдень його дев’ятирічна донька пішла до сестри, але так і не зʼявилася там. Дівчинка зникла, її мобільний телефон перебував поза зоною досяжності.

Правоохоронці відразу розпочали пошуки, до яких долучився весь особовий склад Косівського районного відділу поліції. Близько 21:30 поліцейські виявили тіло дівчинки з ознаками насильницької смерті в хащах на території селища. Неподалік знайшли і її одяг.

Слідчі вилучили записи з камер відеоспостереження та встановили, що до злочину причетний 34-річний родич. Він того дня приїхав у гості до свого двоюрідного брата – батька дівчинки. Коли дитина пішла до сестри, чоловік рушив за нею. Він запропонував їй скоротити дорогу і так заманив у хащі. Там він зґвалтував і задушив дівчинку.

Фото: поліція Івано-Франківської області

За кілька годин підозрюваного, раніше судимого за злочини проти статевої недоторканості та проти власності, затримали в селищі Кути.

Наразі правоохоронці розв’язують питання про оголошення фігуранту підозри в скоєнні злочину, передбаченого п.п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що 16 червня про підозру у зґвалтуванні малолітньої повідомили мешканцю Києва. За даними слідства, підозрюваний протягом 2021 року та січня-лютого 2022-го вдома неодноразово ґвалтував 13-річну доньку.

Із 2014 року сім’я, де, окрім потерпілої, є ще двоє дітей, перебуває на обліку як родина в складних життєвих обставинах. Нині всіх дітей з родини вилучили. 

Тим часом на Дніпропетровщині під варту відправили чоловіка, який увірвався до будинку незнайомців та зґвалтував 12-річну дівчинку, поки батьків не було вдома. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter