Мешканця Гостомеля родичі знайшли у полоні в Білорусі

Дата: 03 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Жителі Житомирщини звернулися до поліції, бо втратили зв‘язок зі своїм родичем із Гостомеля ще 24 лютого. Правоохоронці встановили, що 27-річного чоловіка силоміць вивезли на територію Білорусі, де незаконно тримали у полоні.

Про це 2 квітня повідомила пресслужба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

Фото: Shutterstock

“27-річного жителя Гостомеля рідні розшукували з моменту захоплення міста рашистами. Нині поліцейські вже встановили, що чоловіка ординці силоміць вивезли на територію Білорусі, де утримували незаконно у полоні”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіку передали документи для втечі та перетину кордону з Польщею.

Також повернули 47-річного жителя Чуднівського району, який за кілька днів до початку війни поїхав на роботу у Бучанську громаду Київщини. Згодом зв’язок з ним у рідних зник і вони звернулись до поліції за допомогою. Оперативники знайшли чоловіка, нині він повернувся вже додому.

Нагадаємо, станом на 28 березня було відомо, що на територіях, які тимчасово захопили російські військові, правозахисники з організації Truth Hounds зафіксували щонайменше 22 випадки насильницьких зникнень українців, зокрема журналістів, політиків та активістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter