Мешканців звільнених територій закликають почекати з поверненням додому

Дата: 18 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканців нещодавно звільнених від російських військових територій просять поки не повертатись додому з безпечних місць. 

Про це повідомили в уряді. 

Наслідки російських обстрілів у Ізюмі на Харківщині. Фото: decentralization.gov.ua

Посадовці Мінреінтеграції фіксують, що люди намагаються повернутись до власних осель, зокрема на Харківщині.

За словами очільниці відомства Ірини Верещук, там триває розмінування, а роботи з відновлення електропостачання, зв’язку та критичної інфраструктури тільки почали, а тому частина деокупованих територій зустріне зиму без світла й тепла.

“Розумію, що хочеться якнайшвидше побачити рідний дім. Але почекайте, не варто ризикувати та повертатись передчасно. Перезимуйте у безпечних умовах і чекайте на повідомлення від влади – вас обов’язково запросять. І це буде вже скоро!” – наголосила віцепрем’єр-міністерка.

Окрім цього, як каже Верещук, росіяни “оскаженіли від своїх поразок” та продовжують обстрілювати регіони з території РФ, пошкоджуючи цивільну інфраструктуру та вбиваючи людей. Так, лише за добу 17 вересня російські військові обстріляли 30 населених пунктів, серед яких Харків, Сіверськ, Дружківка, Костянтинівка, Нью-Йорк, Мар’їнка, Красногорівка, Полтавка, Кривий Ріг, Запоріжжя, Нікополь, Оріхів, Миролюбівка та Очаків.

Нагадаємо, що Сили оборони України на Харківщині з 6-го до 14 вересня звільнили понад 8,5 тисячі квадратних кілометрів території з 388 населеними пунктами. Російські війська наразі тимчасово контролюють лише 6% території області.

Після звільнення під Ізюмом знайшли масове поховання. Нині вдалось ексгумували майже шість десятків тіл, більшість з яких зі слідами насильницької смерті або катувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter