Мешканці Херсонщини, чиї оселі постраждали від вторгнення РФ, отримають сертифікати для купівлі будматеріалів чи техніки

Дата: 04 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Жителі 8 населених пунктів Херсонщини, чиї будинки постраждали від обстрілів або підтоплення, зможуть отримати сертифікати, які потім можна буде обміняти на будівельні матеріали чи побутову техніку.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілу Херсонщини військами РФ. Архівне фото. Джерело: Нацполіція

Спільно з Альянсом громадського здоровʼя реалізуємо на Херсонщині надзвичайно крутий проєкт. Організація спрямувала 1,6 млн грн на підтримку людей, чиї оселі постраждали від російських обстрілів або підтоплення. Вони можуть отримати сертифікат на 10 тисяч гривень для купівлі будівельних матеріалів або побутової техніки“, – йдеться у повідомленні.

Посадовець наголосив, що у пріоритеті – соціально вразливі категорії населення: люди похилого віку, особи з інвалідністю, багатодітні сімʼї тощо.

Як зазначив Прокудін, програма охоплює Херсон, Антонівку, Дарʼївку, Федорівку, Лиманець, Інгулівку, Микільське та Ясну Поляну.

Нагадаємо, 27 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон про розширення програми “єВідновлення”. Наразі кошти на виплату за цією програмою зможуть нараховувати тим громадянам, які зробили ремонт власним коштом ремонт житла, що було пошкоджене або зруйноване через війну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter