Мешканці Боярки приставили до горла ніж через участь в акції на підтримку ЛГБТ

Дата: 13 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

На мешканку Боярки Лілію Пясту напали через її участь у акціях на підтримку ЛГБТ – невідомий чоловік погрожував дівчині ножем. 

Про це повідомляють в інстаграм-акаунті організації “Інсайт”, яка надає потерпілій юридичну підтримку. 

Фото: Настя Конфедерат

Напад стався 5 серпня у під’їзді дому, де мешкає потерпіла. Невідомий чоловік приставив їй до горла ножа і сказав, що її попереджали, що вона “відповість за все”. Однак, зазначають в організації, “у цей момент вийшов хтось з сусідів, тож нападник втік”. У дівчини синці на горлі та забій ноги, через яку, втікаючи, перечепився нападник. 

До цього, кажуть в “Інсайті”, потерпіла отримувала погрози через участь, зокрема, у двох акціях на підтримку законопроєкту №5488 і Документ, зокрема, має криміналізувати злочини ненависті за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. під Офісом президента. Спочатку Пясті надсилали погрози онлайн, а потім залишили в дверях квартири записку. У ній від дівчини вимагали припинити підтримувати ЛГБТ-людей та ходити на акції, інакше вона “пошкодує”. 

У зв’язку з цим потерпіла двічі зверталась до поліції міста Боярка, однак її заяви реєстрували як звернення громадян. 

Як розповіла ZMINA Анна Литвинова, юристка “Інсайту”, Пяста пройшла судово-медичну експертизу та написала чергову заяву до поліції – досі невідомо, чи відкрили провадження. Наразі, зазначили в організації, дівчина не готова розмовляти зі ЗМІ. 

ZMINA також готує інформаційний запит до поліції щодо інциденту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter