Мертвого російського військового підозрюють в умисному вбивстві цивільного на Київщині

Дата: 09 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в умисному вбивстві та замаху на життя цивільних під час окупації Київщини, оголосили російському військовому.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Підозрюваний

Підозрюваний 35-річний Дмитро Єдрьонкін народився в місті Трубчевськ на Брянщині.

Після закінчення Рязанського гвардійського повітряно-десантного командного училища він отримав звання лейтенанта. Під час окупації Київщини Єдрьонкін був командиром взводу 3 десантно-штурмової роти в складі 1 батальйонно-тактичної групи 234 десантно-штурмового полку 76 десантно-штурмової дивізії ПДС ЗС РФ.

За інформацією російських ЗМІ, військовий загинув у травні 2022 року на Донеччині. В рідному місті Єдрьонкіна на фасаді будинку встановили банер із зображенням убитого окупанта. На ньому написали, що росіянин звільняв Донбас від “націоналістів”. ZMINA раніше вже пояснювала, чому такі справи не закривають у зв’язку зі смертю підозрюваних. 

Українські слідчі встановили, що 27 лютого 2022 року підрозділ Єдрьонкіна окупував місто Буча, маючи на меті прорватися до Києва. Згодом окупанти контролювали сектор міста, який частково охоплював вулицю Яблунську. Під час патрулювання цієї вулиці, вранці 29 березня, російські військові підійшли до однієї з багатоповерхівок і побачили там цивільних, які готували їжу на вогнищі.

За словами свідків, вони не мали зброї і жодним чином не провокували окупантів. Однак  Єдрьонкін підійшов до них і без попередження почав стріляти з вогнепальної зброї. В результаті один чоловік загинув на місці, ще одному попри поранення вдалося заховатися в під’їзді дому.

Підозру загиблому Єдрьонкіну оголосили заочно.

Нагадаємо, що в умисному вбивстві цивільних на Київщині підозрюють росіян Валентина Манзирова та Дениса Монахова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter