Меркою Філадельфії вперше стала жінка

Дата: 08 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

51-річну Шерелль Паркер обрали сотою меркою Філадельфії, що в південно-східній частині штату Пенсільванія. Водночас вона стала першою жінкою на цій посаді.

Про це пише The Guardian.

Фото: Метт Рурк / AP

Паркер, отримавши значну перевагу в голосах над республіканцем Девідом Оу, замінила мера демократа Джима Кенні, який не мав права переобиратися через обмеження терміну перебування на посаді.

Нова мерка планує зосередиться на громадській безпеці. Вона балотувалася, обіцяючи зробити Філадельфію “найбезпечнішим, найчистішим, найзеленішим великим містом у країні, яке забезпечить доступ до економічних можливостей для всіх”.

Раніше вона обіймала посади на державному й місцевому рівнях і позиціювала себе як лідерка, чий досвід роботи в уряді дозволить їй розв’язати нагальні проблеми міста.

Жителі Філадельфії не обирали мера-республіканця з 1947 року, а останні кандидати-республіканці зазвичай набирали менш як 20% голосів на виборах.

Нагадаємо, що в лютому цього року опозиційна лівоцентристська Демократична партія Італії обрала Еллі Шлейн, 37-річну громадянку США та Італії, яка виросла у Швейцарії, своєю новою лідеркою. 

Попри відставання в опитуваннях Шлейн перемогла ветерана-політика Стефано Боначчіні в голосуванні прихильників Демократичної партії з 54% проти 46%, пообіцявши зробити свою партію радикальнішою, щоб кинути виклик керівній консервативній коаліції.

Еллі Шлейн стала лідеркою опозиції в парламенті, де їй довелося зіткнутися з прем’єр-міністеркою Джорджією Мелоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter