Меркель просила Путіна захистити геїв у Чечні

Дата: 03 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що на переговорах у Сочі попросила президента Росії Володимира Путіна забезпечити дотримання прав гомосексуалів у Чечні.

“Я поговорила про те, що отримала дуже негативні доповіді про те, що відбувається з гомосексуалами в Чечні, попросила пана президента про те, щоб він вплинув, з тим щоб забезпечити збереження прав меншин”, – цитує слова Меркель російське інформагентство РІА Новини.

Путін не коментував ситуацію з правами геїв у Чечні, коли виступав перед журналістами.

Нагадаємо, у публікаціях від 1 і 4 квітня “Новая газета” повідомляє про те, що в Чечні проводять скоординовану кампанію, під час якої були викрадені сотні чоловіків, які вважалися гомосексуалами. Повідомляється, що чоловіків піддали тортурам та іншим видам жорстокого поводження, змушуючи їх розкрити інформацію про інших відомих їм представників ЛГБТІ-спільноти. “Новая газета” стверджувала, що перевірила інформацію про щонайменше трьох чоловіків, які були вбиті викрадачами. Однак її джерела стверджують, що таких убивств було більше.

Чеченська влада заперечують звинувачення, а Слідчий комітет і місцева прокуратура повідомили про початок розслідування.

Після низки публікацій на адресу співробітників “Нової газети” стали надходити погрози. 13 квітня видання опублікувало заяву в зв’язку з відкритими погрозами, що прозвучали на адресу редакції.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає від глави Слідчого комітету Олександра Бастрикіна, в.о. глави Слідчого управління Слідчого комітету по Чечні Сергія Соколова та Уповноваженої з прав людини Тетяни Москалькової негайно розслідувати повідомлення про викрадення, тортури і вбивства гомосексуалів у Чечні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter