Мера Полтави Мамая, засудженого за розтрату бюджету міста на хатніх робітниць, звільнили з посади

Дата: 14 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Засудженого за організацію розтрати майна через зловживання службовим становищем, а також за внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей міського голову Полтави Олександра Мамая звільнили з посади. 

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. 

Адвокат В’ячеслав Делія зі своїм підзахисним, міським головою Полтави Олександром Мамаєм. Фото: видання “Полтавщина”

На початку березня цього року Вищий антикорупційний суд визнав Мамая винним у розтраті понад 570 тисяч гривень з бюджету. 

Виявилось, що мер Полтави влаштував на роботу до комунального підприємства двох жінок, які фактично вели його домашнє господарство. Офіційно вони проходили по документах як фахівчині-урбаністки. 

Колишній посадовець збитки компенсував, а за угодою зі слідством перерахував 2 мільйони гривень у Фонд United 24 на “Армію дронів”. 

Суд призначив йому 5 років позбавлення волі та позбавив права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями на 1 рік. Мамая звільнили від покарання з іспитовим терміном в 1 рік. 

4 квітня вирок набув законної сили, а 12-го Мамая звільнили з посади та видали трудову книжку з відповідним записом. 

Нагадаємо, що Мамаю закидають також несанкціоноване поширення інформації про розміщення підрозділів ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану. ЗМІ писали, що мер публічно розповів про формування нової військової частини та вказав адресу штабу.

Сам Мамай усе заперечує і каже, що на його посаду вже рік як полюють.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter