Мер Куп’янська на Харківщині після здачі міста російським окупантам втік до Росії

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міський голова Куп’янська Харківської області Геннадій Мацегора після здачі міста російським окупантам втік до Росії. 

Про це керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Мацегора / фото з вільного доступу

“Якщо говорити про Куп’янськ, очільник цього міста був першим зрадником. Йому повідомили про підозру. І, за нашою інформацією, він уже зі своєю сім’єю виїхав на територію РФ”, – сказав Синєгубов.

Водночас у тимчасово окупованому Вовчанську, зазначив він, росіянам не вдалося створити видимість підтримки з боку населення:

“У Вовчанську вони намагалися піднімати російський прапор, створювати псевдоісторії щодо підтримки російського вторгнення. Однак їм це не вдалося. Ми комунікуємо з тими населеними пунктами, які ближче до кордону – повірте, там Росію не підтримують, попри те, що там переважно російськомовне населення. І зараз вони категорично налаштовані проти РФ”.

Синєгубов розповів, що у захоплене селище Липці під Харковом війська РФ привезли свого “керівника”, місцеву людину, яка протягом останніх двох років проживала на території Росії:

“Окупанти намагалися там встановити якийсь свій порядок, однак ніяких кроків щодо підтримки “русского мира” тощо, за нашою інформацією, вони не робили. Їм, власне кажучи, цей населений пункт потрібен виключно як місце дислокації для атаки на місто Харків”. 

Ще 28 лютого прокуратура Харківської області повідомила про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України з боку особи, яка є представником влади, та в державній зраді міському голові Куп’янська. 

Нагадаємо, що очільник міста Балаклія на Харківщині Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами та втік до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter