“Ментально, меседжами і символами”: у Зеленського розповіли, як повертатимуть Донбас

Дата: 17 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Міністерстві закордонних справ заявили, що умовна “формула Зеленського”, націлена на врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, передбачає реалізацію очікувань українців щодо гуманітарної політики держави.  

Про це очільник відомства Вадим Пристайко повідомив в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.

За його словами, українська влада намагатиметься пояснювати жителям окупованих територій деталі своєї політики щодо регіону. Однією з її частин Пристайко назвав розбудову мосту в Станиці Луганській і Міст, зруйнований ще у 2014 році, – єдиний КПВВ на лінії розмежування в Луганській області. та пропозицію Зеленського змінити наявний механізм перереєстрації для отримання пенсії. Наразі жителі ОРДЛО мають проходити цю процедуру раз на 60 днів.

“Такі кроки – це основа умовної “формули Зеленського”, в кінці якої стоїть: якщо ми найближчим часом не зможемо, склавши всі ці заходи,  розв’язати проблему, тоді ми повинні перейти до якихось нових радикальних заходів. На все про все у нас є від пів року до року. А закінчується “формула Зеленського” фразою,  що у нас немає п’яти років, аби продовжувати переговори та кожного дня прокидатися і читати, кого застрелив снайпер і хто де загинув”, – наголосив очільник МЗС.

Пристайко зауважив, що до сьогодні так звана “формула Зеленського” не закріплена на папері, а тому виглядає дуже нечіткою. Задля зміни цього очільник МЗС має зустрітись із Зеленським та “накидати її швиденько”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter