За шість днів сапери виявили біля КПВВ “Станиця Луганська” пів сотні вибухонебезпечних предметів

Дата: 06 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

За шість днів розмінування території поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” у Луганській області, сапери виявили близько 50 вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій Луганщини.

За цей час сапери перевірили 0,41 га місцевості у Станично-Луганському районі поблизу зруйнованого мосту. Всі знайдені предмети передали спеціальному підрозділу ЗСУ для знищення.

Надзвичайники нагадали, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт. У ДСНС підготували спеціальну інструкцію для цивільних, які знайшли вибухонебезпечні предмети: 

  • негайно повідомити чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101);
  • не підходити до предмету, не торкатися і не пересувати його, не допускати до знахідки інших людей;
  • припинити всі види робіт в районі виявлення вибухонебезпечного предмету;
  • не користуватись засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);
  • дочекатись прибуття фахівців, вказати місце знахідки та повідомити час її виявлення. 

Як відомо, рішення про розмінування території мосту у Станиці Луганській ухвалили невдовзі після домовленостей тристоронньої контактної групи в Мінську припинити вогонь на Донбасі. Незадовго до цього від мосту в Станиці Луганській до першого пункту пропуску на підконтрольній Україні території Луганської області запустили автобус. Міст, зруйнований ще у 2014 році, – єдиний КПВВ на лінії розмежування в Луганській області.  У березні проросійські бойовики не дали українській стороні почати роботи з його ремонту

Нагадаємо, що міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter