“Мені важко дихати”: ДБР розслідує застосування сили поліцейським до жінки у Кременчуці

Дата: 28 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі ДБР перевірять можливу причетність працівників патрульної поліції з Кременчука до застосування неправомірної фізичної сили під час затримання молодої жінки.

Про це повідомили у відомстві. 

Як розповіли самі поліцейські, 12 липня близько 21-ї години, патрулюючи одну з вулиць міста, патрульні виявили групу осіб, які нібито розпивали алкогольні напої біля під’їзду багатоповерхівки. Люди поводили себе підозріло, а тому інспектори провели поверхневу перевірку, в ході якої в одного з громадян виявили речовини, імовірно, наркотичного походження. Патрульні повідомили йому про затримання, однак в той самий час до поліцейських підійшли дві невідомі жінки та в грубій формі почали вимагати пояснень, висловлюватися нецензурною лайкою.

На відеозаписах, які почали розповсюджувати у мережі, видно, як один з поліцейських заламує жінці руки, а інший прискає з балончика у обличчя її сусідці. При цьому жінка, якій скручував руки поліцейський, просила відпустити та говорила, що їй важко дихати. Згодом журналісти повідомляли, що поліцейських на місце події нібито викликали сусіди, яким здалась дивною поведінка хлопця, який сидів біля під’їзду. За інформацією медіа, чоловік нібито має синдром Туретта –  спадковий нейропсихічний розлад, який характеризується численними фізичними та вокальними тиками. 

27 липня на сторінці поліції Кременчука з’явилось повідомлення, в якому силовики спростовували інформацію про неправомірне застосування сили та наголошували, що відкрили щодо затриманої особи кримінальне провадження статтею “погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”. Водночас у ДБР зазначили, що Кременчуцька місцева прокуратура вже внесла відомсті щодо справи проти поліцейських до ЄРДР. 

Санкція статті, яку інкримінують поліціянтам, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що за ймовірне перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством, судитимуть поліцейського з Миколаївщини, який бив затриманого чоловіка у кайданках та зламав йому нижню щелепу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter