“Мене тут не було… Я тобі віддячу”: УП показала відео, де нардеп Трухін намагається втекти з місця ДТП і підкупити поліцію

Дата: 02 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

“Українська правда” оприлюднила відеорозслідування ДТП за участю нардепа “Слуги народу” Олександра Трухіна, де, зокрема, видно, як Трухін намагається втекти з місця події, а також підкупити поліцію чи вплинути на неї завдяки знайомству з головою МВС Денисом Монастирським.

У виданні нагадують, що в лютому виповниться пів року від дня ДТП, яке нардеп Трухін намагався приховати, зокрема змушуючи ЗМІ знімати інформацію із сайтів.

Журналісти знайшли патрульного поліцейського Сергія Петрика, який першим прибув на місце аварії. Він підтвердив, що наявне в журналістів відео з його нагрудної камери.

На відео Трухін говорить поліцейським, що поспішає на урочистий захід у Верховній Раді, та каже: “Я тихенько піду. Я ось туди піду”.

Поліція відповідає, що нікуди він не піде, бо свідки стверджують, що саме він був за кермом.

Трухін заперечує, що він був водієм, і намагається домовитись із поліцейським: “Ми пізніше знайдемося, і я тобі віддячу”.

Також Трухін каже, що вирішить ситуацію з головою МВС Денисом Монастирським і домовиться з потерпілими, що в них не буде претензій. Поліцейський на це сказав: “Якщо Монастирський мені подзвонить особисто, то я б із задоволенням. Я не можу, мені за це кримінальна відповідальність”.

Після цього Трухін переліз через відбійник та пішов у ліс. Поліцейські пішли за ним. Нардеп знову попросився піти та сказав принести йому сумку з багажника, в якій, за його словами, лежить 150 тисяч. Поліцейські відмовлялися від грошей. Тоді нардеп намагався залишити місце ДТП зі своїм знайомим, якому викликали швидку. За словами Трухіна, з його товаришем було майже все гаразд, але він напідпитку.

Після оприлюднення відео “Слуга народу” опублікувала заяву голови парламентської фракції Давида Арахамії про те, що Трухіну не місце у фракції та партії.

Своєю чергою фракція “Європейська солідарність” після публікації відео вимагає відставки голови МВС Дениса Монастирського. Заяву оприлюднила у фейсбуці народна депутатка Ірина Геращенко.

Як відомо, аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому немає. 

Сам Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП, однак не вказав, чи саме він був за кермом.

Унаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед потерпілих був голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шеф-редактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на пошту надійшли з невідомої адреси пропозиції “на комерційних засадах” видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, залежно від “авторитетності видання”.

Загалом новину про ДТП з Трухіним видалили або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько 30 українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з ютуб-каналу Kyiv LIVE.

Окремі українські ЗМІ пояснили “Детектору медіа” причини видалення новини про ДТП за участю Трухіна.

Перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко заявив, що не бачив причин відсторонювати нардепа Олександра Трухіна з посади заступника голови бюджетного комітету у Верховній Раді після ДТП. На думку Корнієнка, Трухіна огульно обвинуватили та влаштували інформаційну атаку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter