Медіа-організації відкривають гарячі лінії для журналістів у день виборів 25 жовтня

Дата: 22 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У день проведення місцевих виборів 25 жовтня журналісти зможуть звернутись на гарячі лінії, які відкривають громадська організація “Інститут масової інформації” та Національна спілка журналістів.

Про це організації повідомили на своїх сайтах.  

Гаряча лінія ІМІ для журналістів та ЗМІ працюватиме цілодобово 25 жовтня, в день місцевих виборів.

Юристи ІМІ цілодобово прийматимуть на гарячу лінію скарги журналістів, чиї професійні права порушуються під час висвітлення процесу голосування.

Для отримання консультації телефонуйте за номером гарячої лінії ІМІ – (050) 447-70-63 та пишіть на info@imi.org.ua.

Надаватимуть безкоштовні правові консультації медіаюристи Роман Головенко та Алі Сафаров.

“Наша юридична служба допоможе вам офіційно захистити свої права та надасть консультацію стосовно подальших кроків у вашій ситуації. Наша аналітична служба збирає факти порушень і повідомляє про них провідні міжнародні правозахисні організації та правоохоронні органи з вимогою розслідувати ці випадки”, – повідомляє ІМІ.

На гарячій лінії НСЖУ журналістам надаватимуть юридичні консультації протягом дня голосування.

До НСЖУ може звернутися будь-який журналіст чи ЗМІ, які зазнали перешкоджання професійній діяльності, стали жертвами нападів, блокування приміщення тощо.

Телефони гарячої лінії: (044) 234-52-09; (044) 234-49-60

Крім того, працівники ЗМІ можуть написати оперативне повідомлення через Facebook:

Голова НСЖУ Сергій Томіленко

Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ

Медіаюрист Роман Руснак

“Нинішні місцеві вибори проводяться у надзвичайних умовах епідемії, але це не підстава обмежувати громадський контроль. Відповідно до роз’яснень МОЗ, на виборчу дільницю не поширюється норма про кількість людей на квадратний метр, тому не обмежується присутність спостерігачів та журналістів. Відповідно, недопуск працівників ЗМІ на виборчу дільницю буде перешкоджанням журналістській діяльності, за що передбачена відповідальність”, – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Також Національна спілка журналістів України засуджує надання стороннім особам посвідчень працівників ЗМІ та закликає журналістів у день виборів фіксувати факти присутності псевдокореспондентів (фотографувати на дільницях журнали реєстрації працівників ЗМІ та повідомляти про це до НСЖУ, оприлюднювати у соціальних мережах).

Нагадаємо, чергові місцеві вибори відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter