Мати хлопчика з порушенням слуху звинуватила адміністрацію спеціальної школи у Львові в цькуванні сина: там усе заперечують

Дата: 31 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Львові мати вихованця спеціальної школи Марії Покрови звинуватила адміністрацію закладу у цькуванні сина, бо його не запрошують на свята та екскурсії. 

Про це на власній сторінці у фейсбуку розповіла Галина Амеліна

Галина Амеліна. Фото: фейсбук-сторінка жінки

Школа, яку заснували як притулок ще у 1828 році, за словами жінки, є єдиним закладом, де може навчатись її син з порушенням слуху. 

Розповісти про булінг з боку адміністрації вона вирішила після свята останнього дзвоника, хоча, як переконує жінка, цей випадок був не першим. 

“Усі діти, батьки, педагоги святкують і радіють, залучені у концерт прийшли у нарядних вишиванках… Але є одна дитина, для якої немає місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили й не чекали. Коли ми приїхали, нам, м’яко кажучи, були не раді”, – каже вона. 

Жінка поділилась, що її син, побачивши своїх однолітків на святі, “просто стояв і дивився”. 

“На дітей, на мене… Дитина не розуміла, чому йому, учневі державної школи, на цьому святі немає місця. З початку року Тимура не запросили на жодне свято чи екскурсію, на жоден виступ чи концерт. Хоча він дуже горнеться до дітей, завжди радіє можливості пограти з друзями. Ми так само не були запрошені у музеї, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками”, – додає мати. 

Амеліна вважає, що таким чином адміністрація намагається змусити її забрати сина зі школи. 

Свято останнього дзвоника, на яке, за словами матері, не покликали Тимура. Фото: фейсбук-сторінка Галини Амеліної

На закиди щодо цькування вже відреагували у школі. На сторінці закладу у фейсбуку з’явився допис під заголовком “Знову фейк”. Освітяни переконують, що Тимур знаходиться на індивідуальному навчанні, а також, що мати хлопця попереджали про свято останнього дзвоника.

“На дошці оголошень школи анонсувалося про дату і час проведення”, – кажуть у школі. 

Адміністрація твердить, що хлопець навіть брав участь у репетиції свята.

“Галина Амеліна приїхала у цей день із запізненням, але її дитина все ж змогла взяти участь в урочистостях і тішилася святкуванням разом з усіма”, – йдеться у дописі. 

Щодо інших активностей, до яких не міг доєднатись Тимур, то у школі лише сказали, що ті “відбуваються після закінчення уроків”. 

Мати Тимура публічно звернулась із заявою про булінг до Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранової, освітнього Омбудсмана Сергія Горбачова та Міністерства освіти та науки. 

У своїй відповіді на допис Амеліної адміністрація школи заявила, що “інсинуації та наклепи” щодо закладу жінка висуває періодично. ZMINA вже звернулась до пані Галини, аби та прокоментувала це, втім, поки вона не відреагувала на запит. 

Під дописом Амеліної підтримку їй висловив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк: “Нам дуже прикро за таку ситуацію. Хочемо внести маленьку ясність – ця школа не підпорядковується місту, а обласній раді, томи ми не маємо на неї впливу. Галина Амеліна, підтримуємо Вас та Вашого сина і впевнені, що департамент освіти й науки Львівської ОДА обовʼязково втрутиться у цю ситуацію”. 

Нагадаємо, що нещодавно у дніпровській школі ученицю та її матір зацькували через зауваження вчительці щодо російської мови, втім, поліція факту булінгу не побачила

Фотографія обкладинки: Твоє місто 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter