Матір кримськотатарського активіста засудили за “образу поліцейського”

Дата: 24 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

У підконтрольному Кремлю Кіровському суді винесли вирок матері кримськотатарського активіста Гірая Куламетова Заремі Куламетовій.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

 

Куламетову засудили до 250 годин обов’язкових громадських робіт і стягнення штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько десяти тисяч гривень) у вигляді компенсації потерпілому поліцейському. Її визнали винною за статтею 319 Кримінального кодексу Росії (“Публічна образа представника влади”).

За версією звинувачення, матір кримськотатарського активіста Гірая Куламетова Зарема Куламетова ображала і тим самим загрожувала життю і здоров’ю співробітника поліції в день затримання її сина.

На початку лютого 2018 року Зарему Куламетову викликали до відділення поліції у зв’язку з “образою” їхнього співробітника.

Підконтрольний Кремлю Кіровський райсуд 18 січня розглянув справу кримськотатарського активіста Гірая Куламетова, якого затримали 18 січня в Старому Криму після обшуку в його квартирі. Куламетова звинуватили в “пропаганді атрибутики або символіки екстремістських організацій”.

Кримськотатарський активіст Гірай Куламетов 28 січня вийшов із Білогірського ізолятора тимчасового утримання після десятиденного арешту за публікацію відеоролика в соціальній мережі 2012 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter