Мін’юст пояснив відсутність згадки ЛГБТ у правозахисній стратегії

Дата: 25 Травня 2015
A+ A- Підписатися

У відповіді активістам представник міністерства зазначив, що ця спільнота побічно згадана, а документ не є остаточним.

Як повідомляє Національний ЛГБТ-портал України, заступник міністра юстиції Антон Янчук у листі, який був адресований ВБО “ТОЧКА ОПОРИ”, повідомив, що 25 березня 2015 року Кабмін схвалив проект Національної стратегії у сфері прав людини та подав його в установленому порядку на розгляд президенту України.

До проекту було включено розділ “Подолання дискримінації”, але в ньому немає згадок про подолання дискримінації за “сексуальною орієнтацією” чи “ґендерною ідентичністю”. Заступник Міністра натякнув, що ці ознаки побічно перераховані у реченні: “…подолання дискримінації за будь-якими ознаками в усіх сферах суспільного та приватного життя“.

Також він зауважив, що Національна стратегія – це не остаточний документ, яким будуть керуватися у владних кабінетах. На виконання Нацстратегії буде розроблено та затверджено ще План дій, “детальний і комплексний документ, який міститиме конкретні заходи, спрямовані на виконання завдань Стратегії“.

Проект Національної стратегії не вичерпує проблематику у сфері прав людини, а лише концентрується на системних проблемах, без яких неможливий сталий розвиток суспільства“, – вважає Антон Янчук.  

Нагадаємо, координатор з прав людини для ЛГБТ – співкоординатор Ради ЛГБТ-організацій України Андрій Маймулахін у березні повідомляв, що у остаточній редакції Національної стратегії у сфері прав людини не врахували пропозицій активістів щодо включення питання захисту прав ЛГБТ-спільноти. Активісти наполягають на тому, що захист прав людини для ЛГБТ повинен стати окремим пунктом Стратегії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter