Порошенко оголосив догану Коломойському

Дата: 21 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко оголосив догану голові Дніпропетровської облдержадміністрації Ігорю Коломойському за інцидент під час спілкування з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

Про це йдеться в указі на офіційному сайті голови держави. Догану оголошено за “за порушення правил професійної етики, вчинок, який порочить його як державного службовця“.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада ухвалила поправки в закон про акціонерні товариства, які позбавляє Коломойського контролю над “Укрнафтою”. Також, як пише “Українська правда“, від виконання обов’язків був відсторонений глава правління “Укртранснафти”, ставленик Коломойського Олександр Лазорко.

Під будівлею “Укртранснафти” Коломойський спілкувався з журналістами та, відповідаючи на питання Сергія Андрушка, називав його на “ти”, вживав ненормативну лексику, демонстрував свою зневагу.

Незалежна медіа-профспілка України у своїй заяві зазначила, що некоректна поведінка Ігоря Коломойського щодо журналіста є неприпустимою.

Він порушив статтю 5 Закону України “Про державну службу”, в якій сказано, що “державний службовець повинен “шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування; не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам державної служби чи негативно вплинути на репутацію державного службовця“, – зазначено у заяві НМПУ.

Також зазначено, що, незважаючи на позитивну роль Ігоря Коломойського у припиненні розгойдування ситуації на Сході, він не мав права принижувати журналістів, як і будь-яких інших громадян. Медіа-профспілка наголосила, що така поведінка демонструє слабкість, а не силу. До того ж Коломойський є власником потужного медіахолдингу, що дає йому можливість безперешкодно доносити до громадськості свою точку зору.

Медіа-профспілка висловила підтримку журналісту Сергію Андрушку, та зазначила, що Коломойський має вибачитися перед журналістом, а президент України повинен накласти на голову Дніпропетровської облдержадміністрації дисциплінарне стягнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter