Комітет ПАРЄ згоден позбавити Росію права голосу

Дата: 28 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив низку поправок по резолюції щодо України. Альтернативні поправки позбавляють росіян права голосу.

Про це “Європейській правді” повідомили джерела, що повідомлені про результати розгляду. Зокрема про дискусії щодо цього питання розповідає на своїй сторінці у facebook Уповноважений з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

За першою з поправок вже в квітні, на початку наступної сесії, асамблея зобов’язана ще раз розглянути російське питання. Згідно з рішенням комітету, якщо російська сторона не “продемонструє відчутний прогрес“, її представники будуть позбавлені голосу та виключені до кінця року.

В пленарний зал буде винесено декілька альтернативних варіантів: або росіяни продовжують працювати до квітня, після чого їх повноваження будуть переглянуті, або їх позбавлять голосу до квітня з правом повернути повноваження, або ж їх позбавляють до червня на аналогічних умовах.

Варіант, за яким санкції щодо росіян мали бути відкладені на півроку, депутати відхилили.

Серед умов в погоджених змінах проекту резолюції – відмова від незаконної анексії Криму, виконання мінських домовленостей, відвід військ з Молдови та Грузії. Такі умови підтримали 2/3 голосів Бюро ПАРЄ. Ввечері один з варіантів рішення може бути затверджено в сесійній залі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter