ГПУ готує запит на екстрадицію Януковича, Азарова та інших

Дата: 16 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Генпрокуратура готує запит до Росії щодо екстрадиції екс-президента Віктора Януковича, екс-прем’єра Миколи Азарова та інших колишніх посадовців, які оголошені в розшук Інтерполом.

Про це на прес-конференції заявив генпрокурор Віталій Ярема, пише “Українська правда“.

За його словами, підставою для запиту про екстрадицію може стати або рішення про арешт особи, або оголошення її в розшук Інтерполом.

Тому одразу після оголошення в розшук Інтерполом Януковича і компанії ми почали готувати пакет документів відносно Януковича, Азарова та всієї цієї команди, щоб вони були екстрадовані“, – заявив він.

Як зазначив Ярема, Генпрокуратура також підготувала документи щодо оголошення Інтерполом у розшук 22 колишніх високопосадовців. Однак міжнародне бюро не виставляє у базу осіб, які переслідуються за військові злочини, національними, релігійними та політичними ознаками – тому ГПУ паралельно оголосило цим посадовцям підозру у економічних злочинах.

Як відомо, Янукович, Азаров та низка інших колишніх чиновників були оголошені в розшук по лінії Інтерполу 12 січня. У Росії, тим не менше, заявили, що не видадуть Януковича Україні навіть попри запит Інтерполу.

Також Ярема нагадав, що Генпрокуратура за минулий рік спрямувала до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності 14 суддів. Серед них – судді Печерського райсуду Сергій Вовк та Оксана Царевич, що входили до колегії суддів у першій справі Юрія Луценка, а також їх колеги, що фабрикували справи проти учасників Євромайдану та Автомайдану.

Окрім того, генпрокурор зазначив, що сьогодні обвинувальні акти щодо заарештованих беркутівців, причетних до розстрілів на Майдані, вже будуть в суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter