Авакова можуть звільнити через інцидент з Чеботарем (оновлено)

Дата: 13 Травня 2015
A+ A- Підписатися

Народні депутати реєструють проект постанови про звільнення мініста внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив голова парламентського комітету з протидії корупції Єгор Соболєв.

“Україні потрібний новий міністр внутрішніх справ. Арсен Аваков провалив завдання очищення МВС від корупціонерів та перевертнів. Історія з Чеботарем стала останньою краплею”, – пише політик. 

Тим часом депутат від партії “Блок Петра Порошенка” Сергій Лещенко оприлюднив фото постанови, яку вже встигли підписати кілька депутатів.

Нагадаємо, на журналістів програми “Наші гроші”, які знімали дачу доньки заступника Авакова Сергія Чеботаря під Києвом, напали невідомі. За твердженнями журналістів, нападниками виявились зять Чеботаря та його бізнес-партнер.

Депутат Єгор Соболєв пообіцяв, що якщо Арсен Аваков не ініціює належного розслідування перешкоджання журналістській діяльності, він ініціює звільнення міністра. 

По тому, як ЗМІ опублікували новину про проект постанови щодо звільнення міністра, прес-служба МВС розповсюдила заяву заступника міністра Сергія Чеботаря, у якій той заявляє про свою відставку. 

“У зв’язку із систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру в засобах масової інформації; у зв’язку з розповсюдженням неправдивої інформації, яка паплюжить не тільки моє ім’я, але й Міністерство внутрішніх справ; у зв’язку з тиском на мою сім’ю у вигляді переслідувань, залякувань, погроз та незаконного стеження за мною і моєю сім’єю, включаючи доньку і навіть чотирирічну онучку, я прийняв рішення подати у відставку”, – пояснив Сергій Чеботар.

Він заявив, що його діяльність “на посаді заступника Міністра внутрішніх справ України – керівника апарату була спрямована на оновлення і очищення кадрового складу міліції, організацію якісно нової, сучасної, чесної і ефективної системи органів внутрішніх справ, припинення і розслідування корупційних схем (починаючи від ЄДАПС і закінчуючи злочинними схемами в ДАІ. Загальна сума розкритих крадіжок на сьогодні досягла мільярда гривень)“.

Він пишається своїм внеском у роботу і вважає свою честь незаплямованою. 

“Я стверджую, що нічим не заплямив свою честь і готовий надати всі документи і будь-які пояснення щодо інкримінованих мені публічно і непублічно епізодів  як правоохоронним органам, так і журналістам, для об’єктивного, незаангажованого і чесного розслідування”, – заявив він.

Колишній заступник закликав органи прокуратури провести ретельне професійне розслідування всіх епізодів корупції, зловживань службовим становищем, перевищення повноважень та інших правопорушень, які були пред’явлені йому в засобах масової інформації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter