Маск знову вимикав Starlink під час операції Збройних сил України в тимчасово окупованому українському Криму

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч на 13 вересня під час атаки на ворожу інфраструктуру російських військ у тимчасово окупованому українському Севастополі стався масштабний збій у роботі Starlink.

Про це інформують аналітики платформи NetBlocks, передає DOU.

Згідно з графіком мережевого з’єднання у вересні, нинішній збій був найсильнішим цього місяця.

Якість сигналу впала практично до нульових значень.

Раніше телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що 2022 року Маск таємно наказав вимкнути зв’язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Згодом мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв’язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України.

Як відомо, у ніч проти 13 вересня 2023 в тимчасово окупованому Севастополі відбулися та пожежа на судноремонтному заводі “Севморзавод”.

Очільник окупаційної влади Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що внаслідок атаки постраждали нібито 24 людини – четверо перебувають у стані середньої тяжкості. Збройні сили України вже взяли відповідальність за цю атаку. Достовірність цих даних неможливо перевірити. 

Учасники партизанського руху “АТЕШ” заявили, що навели ракетний удар по флоту окупантів у Севастополі. У повідомленні йдеться, що протягом минулого тижня партизани вели активну діяльність із виявлення важливих військових цілей ворога. Рух також подякував севастопольцям, які щодня надсилають дані, фотографії та координати з цінною інформацією.

Севморзавод – це суднобудівний Севастопольський морський завод імені Серго Орджонікідзе, на якому будують та ремонтують кораблі Чорноморського флоту Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter