Марка Цукерберга викликали до суду на Житомирщині

Дата: 18 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

 На Житомирщині міськрайонний суд Коростеня постановив залучити власника соцмережі фейсбук – компанію Facebook (нині Meta) як співдоповідача до розгляду справи про захист честі, гідності та ділової репутації; одним з власників компанії є Марк Цукерберг, який може представляти її в суді.

Відповідне рішення міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР ).

Марк Цукерберг. Джерело: Liu Jie / Imago

Розгляд справи, позивачем у якій є Овруцький міський голова Іван Коруд, триває вже понад два роки, пише “Житомир.інфо”. Чоловік судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО “Свобода” Олексієм Кравчуком через коментарі в фейсбуку.

Суть справи викладена в одній з ухвал, оприлюдненій в ЄДРСР від 18 лютого 2021 року.

“25.07.2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3, яку в подальшому уточнив та просить інформацію, поширену відповідачем в соціальній мережі Fасеbоок… визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує право на недоторканність ділової репутації ОСОБА_2, зобов’язавши Відповідача видалити дану інформацію […] із соціальної мережі Fасеbоок та спростувати поширену інформацію шляхом розміщення в соціальній мережі “Fасеbоок” тексту ухваленого в справі рішення та стягнути з відповідача на його користь в рахунок відшкодування моральної шкоди 1,00 (одну гривню) та понесені судові витрати у справі”, – говориться у тексті документа.

Джерело: reyestr.court.gov.ua

На клопотання позивача міськрайонний суд постановив залучити до участі в розгляді справи в підготовчому судовому засіданні як співвідповідача власника соцмережі “Фейсбук”, резидента Сполучених Штатів Америки – компанію Facebook (наразі Meta), одним з власників якої є Цукерберг. Він – один з тих людей, хто може представити компанію в суді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter