Маріупольці по всій Україні виступили проти “референдуму”

Дата: 24 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У різних містах країни проходять акції “Маріуполь — це Україна” проти псевдореферендуму, який проводять російські окупанти. На площі Київа, Дніпра, Одеси, Львіва та Тернопіля вийшли маріупольці з плакатами та патріотичними гаслами.

Про це повідомила Маріупольська міська рада. 

Фото: Маріупольська міська рада

“Більшість маріупольців, а це понад 200 тисяч людей, виїхали на підконтрольну територію України. І вони вже зробили свій вибір. Кожен учасник — це маріупольці зі своєю історією виживання у блокадному місті. Російські окупанти принесли в їх дім війну, руйнацію, смерть. В окупованому місті досі залишаються люди з різних причин, але вони чекають на ЗСУ та вірять в Україну. Не можуть про це вільно говорити через небезпеку”, — зазначили в Маріупольській міськраді.

Фото: Маріупольська міська рада

Так, у Львові акція відбулася на площі Галицькій, біля Центру “Я Маріуполь”. На мирний протест зібралося кілька десятків людей, більшість — вимушені переселенці.

“Ми виступаємо проти псевдореферендуму в Маріуполі. Сьогодні ми зібралися, щоб увесь світ почув, що Маріуполь — це Україна”, — сказала керівниця Центру підтримки переселенців Юлія Григор.

У Дніпрі на мітинг у гуманітарно-інформаційному хабі “Я Маріуполь. Дніпро” зібралися понад 50 осіб. Під час заходу депутати Маріупольської міськради, духовенство, мешканці Маріуполя засудили проведення псевдореферендуму про приєднання їхнього міста до Росії. Люди, які виїхали з окупованих міст та зони бойових дій закликали земляків у жодному разі не брати участь у фейковому голосуванні.

Фото: Маріупольська міська рада

У Вінниці на акцію “Ні приєднанню до РФ” вийшли близько сотні містян. Вони тримали плакати: “Все буде Україна”, “Ні фейковому референдуму”, “Маріуполь — Україна”. До протесту долучилися вимушені переселенці, а також рідні українських полонених.

Нагадаємо, що 23 вересня на окупованих територіях росіяни розпочали “референдуми”. Українські військові казали, що групи для обходу помешкань мають при собі зброю та фактично будуть примушувати людей голосувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter