Мапу з адресами бомбосховищ у Києві оновили

Дата: 15 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Києві оновили та уточнили перелік адрес укриттів та бомбосховищ.

Про це повідомили в КМДА.

Фото: КМДА

Кожен охочий може переглянути найближче укриття на інтерактивній мапі, до якої тепер додали позначки з уточненнями, яка саме споруда подвійного використання розташована за адресою: підвал, підземний паркінг, підземний перехід, станція метро – і чи облаштовано на ній пандус.

“Відповідальні представники районних у місті Києві держадміністрацій спільно з представниками департаменту провели чергову перевірку укриттів для населення в кожному з районів, склали списки з адресним переліком та розмістили їх на сайтах райдержадміністрацій. Спираючись на ці дані, департамент оновив і доповнив інтерактивну карту”, – запевнив директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук.

У КМДА наголосили, що якщо мешканці будинків виявляють підвальне або інше приміщення біля помешкань, яке придатне для укриття в разі виникнення надзвичайної ситуації, то слід: 

  • з’ясувати, чи належить це приміщення до захисних споруд цивільного захисту, скориставшись інформацією на Офіційному порталі Києва або районної в місті Києві державної адміністрації;
  • якщо приміщення не належить до захисних споруд цивільного захисту, звернутися до районної в місті Києві державної адміністрації відповідно до адреси, за якою розташоване таке приміщення, зателефонувавши або надіславши листа із зазначенням своїх контактних даних, адреси цього приміщення, опису його характеристик (площа, стан (задовільний або незадовільний), приблизна кількість осіб, що можуть в ньому укритися тощо) та за можливості його фото;

Після цього заявники за бажанням можуть разом із представниками районної державної адміністрації оглянути знайдене приміщення.

Фото: КМДА

Нині в Києві налічують майже 5 тисяч бомбосховищ, із яких:

  • 3741 – цокольні та підвальні приміщення;
  • 355 – підземні автопаркінги;
  • 256 – підземні переходи;
  • 47 – підземні приміщення метрополітену. 

У разі виникнення надзвичайної ситуації сповіщати про неї та інформувати населення щодо подальших дій буде територіальна автоматизована система за допомогою радіо, телебачення, телефонних мереж та оснащених гучномовцями автомобілів. 

“Запам’ятайте! Сирени та переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільної оборони “УВАГА ВСІМ!”. Почувши такий сигнал, негайно ввімкніть гучномовець, радіоприймач або телевізор і слухайте повідомлення управління з питань надзвичайних ситуацій. Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки та метушні відповідно до отриманих вказівок”, – нагадують у КМДА.

Якщо сигнал застав людину вдома, то їй радять не вимикати репродуктор, радіоприймач чи телевізор, щоб не пропустити розпоряджень і вказівок влади, повідомити про отриману інформацію сусідам, а також підготувати аптечку, повсякденний одяг і запас їжі. Заздалегідь у квартирі слід перекрити газ, електропостачання, зачинити вікна або ущільнити їх.

Якщо повідомлення застало людину в транспорті або громадському місці, то його слід уважно й спокійно вислухати, визначитися, де найближча станція метрополітену чи укриття і як найшвидше дістатися туди або, якщо є час, додому. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter