Мальтійський суд відправив за ґрати на 40 років двох братів, які вбили журналістку-розслідувачку

Дата: 15 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
На Мальті суд відправив за ґрати на 40 років братів Альфреда та Джорджа Дегіорджо, які підірвали машину журналістки Дафне Каруани Галіції у 2017 році. Жінка співпрацювала з OCCRP і брала участь у розслідуванні “панамського архіву”.
 
Про це повідомляє видання Times of Malta.
 
Джерело: Times of Malta

Зазначається, що на суді брати погодилися скасувати подане до суду клопотання про визнання своєї невинуватості в обмін на більш м’який вирок.

Обидва чоловіки визнали себе винними за всіма шістьма пунктами звинувачення прокуратури, серед яких вбивство.

Суд також зобов’язав кожного з братів сплатити 43 000 євро судових витрат протягом трьох років і конфіскувати доходи, отримані злочинним шляхом, у розмірі приблизно 50 000 євро.

За даними видання, Альфреду та Джорджу Дегіорджо загрожувало довічне позбавлення волі в разі невизнання своєї провини у вбивстві журналістки Дафне Каруани Галіції.

Рештки підірваного автомобіля, в якому загинула мальтійська журналістка. Джерело: dw.com

Нагадаємо, що Дафне Каруана Галіція загинула від вибуху у власній автівці в середині жовтня 2017 року. 

Трьом чоловікам — братам Альфреду та Джорджу Дегіорджо та їхньому другу Вінсенту Мускату – висунули обвинувачення у підриві бомби в автомобілі. Їх заарештували у грудні 2017 року. 

У лютому 2021 року суд Мальти засудив Муската до 15 років позбавлення волі за причетність до підриву автівки журналістки.

Організатором вбивства журналістки є місцевий топбізнесмен Йорген Фенек, який мав тісні зв’язки з вищими урядовими посадовцями, вважає прокуратура.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter