Майже 60% від загальної кількості ФОПів в Україні цьогоріч відкрили жінки

Дата: 25 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За даними Єдиного державного реєстру у 2024 році в Україні більш ніж половину від загальної кількості нових фізичних осіб-підприємців (ФОП) році створили жінки.

Про це повідомили на платформі для роботи з відкритими даними “Опендатабот”.

Джерело: business.diia.gov.ua

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року“, – йдеться в повідомленні.

59% – від загальної кількості нових справ, які створили жінки – це рекордний показник за останні роки. Чоловіки у 2024 році відкрили 30,5 тисячі нових справ. Скажімо у 2021 році частка жінок складала 51% від загальної кількості новостворених ФОПів.

Зазначається, що найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної торгівлі (68% жінок та 32% чоловіків), надання інших індивідуальних послуг (89% жінок та 11% чоловіків) та інформаційних послуг (63% жінок та 37% чоловіків).

Чоловіки ж частіше обирають для себе комп’ютерне програмування (58% чоловіків та 42% жінок) та гуртову торгівлю (52% чоловіків та 48% жінок).

Загалом у першому кварталі 2024 року в Україні зареєструвалися понад 74 тисячі ФОП – це на 33,6% більше, ніж за перший квартал минулого року.

Нагадаємо, що минулого року 56% бізнесу в Україні заснували жінки. 

Раніше ZMINA писала про те, як жінки переходять у традиційно “чоловічий” професійний сектор через війну в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter