Майже 23% ветеранів кажуть, що потребують психологічної підтримки

Дата: 13 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Більшість опитаних ветеранів кажуть, що зараз та в найближчому майбутньому потребуватимуть фінансової підтримки (56,16%) та зміцнення здоров’я (52,44%), водночас майже 23% говорять про потребу в психологічній підтримці. 

Такі дані дослідження щодо актуальних потреб та бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання ветеранів, що презентували в “Медіацентрі Україна”.

Сергій Ростіков (праворуч), начальник відділу боротьби з бойовим стресом 21 окремої механізованої бригади, спілкується із солдатом. Фото: Reuters

Окрім зазначених відповідей на запитання “Якої допомоги ви потребуєте зараз або в майбутньому?”, респонденти з-поміж ветеранів і ветеранок, які на сьогодні не несуть службу в Силах оборони України, зазначили, що потребують:

  • придбання житла – 29,23%;
  • підприємницьких інвестицій – 27,22%;
  • покращення житлових умов – 26,65%;
  • освіти – 26,07%;
  • працевлаштування – 24,07%;
  • підтримки підприємництва (не фінансова підтримка) – 15,19%;
  • відновлення житла – 2,58%.

Щонайменше 5,16% опитаних обрали власні відповіді на запитання, серед яких зазначили відсутність дискримінації у всіх сферах життя, оплату оперативного лікування та подолання корупції. 

З 15 до 25 січня поточного року представники навчально-аналітичного відділу Українського ветеранського фонду при Мінветеранів анонімно опитали понад тисячу людей. Автори кажуть, що результати не є репрезентативними, але відбивають актуальні настрої та певні тенденції серед цільової аудиторії.

Нагадаємо, нерозуміння суспільства призвело до того, що більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter