Майже 100 тисяч біженців з Нагірного Карабаху прибули до Вірменії

Дата: 30 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на вечір 29 вересня з Нагірного Карабаху до Вірменії вже в‘їхали понад 98 тисяч жителів.

Про це повідомили в уряді Вірменії.

Фото: фейсбук-сторінка уряду Вірменії

Станом на 20:00 до Вірменії вже прибуло 98 тис. 625 вимушених переселенців з Нагірного Карабаху. Міст Хакарі перетнули 20 892 транспортних засобів. Станом на 18:00 реєстрацію пройшли 74 382 вимушені переселенці“, – інформують на урядовому сайті країни.

Як повідомляється, усім вимушеним переселенцям із Нагірного Карабаху держава пропонує безплатне житло. Наразі цією підтримкою скористалися вже 27 396 осіб.

Крім того, уряд ухвалив рішення одноразово виділити по 100 тисяч драмів (близько $260) кожному вимушеному переселенцю з Нагірного Карабаху, незалежно від його віку та статі. Відомо, що до Вірменії в’їхало близько 16 тисяч дітей віком до 18 років.

Зазначається також, що прикордонним областям Вірменії держава виділила близько 350 мільйонів драмів для вирішення продовольчих та першочергових проблем.

Населення Нагірного Карабаху, де проживали переважно етнічні вірмени, за різними оцінками, становило близько 120 тисяч.

Нагадаємо, що від кінця минулого року Нагірний Карабах перебував у блокаді, яку прокурор Міжнародного кримінального суду Луїс Морено Окампо, що готував звіт щодо ситуації, прирівняв до геноциду вірмен. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter