Має бути баланс прав і відповідальності – Аваков про протести та вибухонебезпечні предмети

Дата: 17 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Між жорсткою реакцією поліції на зберігання вибухонебезпечних предметів та дотриманням прав учасників протестів має бути баланс.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав у ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“За будь-якою інформацією, яка надходить щодо зброї або вибухівки, безумовно, відбувається перевірка. І якщо там це знаходиться, то ніяких церемоній не буде, тому що йдеться про потенційно високу загрозу”, – наголосив він.

Міністр додав, що “має бути баланс прав і відповідальності”: правоохоронні органи можуть “вчинити жорсткіше, щоб не допустити таких речей”.

Як повідомляв Інтерфакс, 12 листопада співробітники поліції затримали в Києві автомобіль, в якому була готова до використання вибухівка. В ньому перебували двоє чоловіків, яким було повідомлено про підозру в незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, пізніше їх заарештували за рішенням суду.

13 листопада начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що слідчі прокуратури розглядають можливість перекваліфікації кримінального провадження щодо виявлення в Києві в автомобілі вибухівки на статтю “підготовка до вчинення терористичного акту”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter