Люди, які оселилися в Криму під час окупації, після звільнення півострова мають його залишити — Чубаров

Дата: 28 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Всі мешканці Криму, які переїхали на півострів у період окупації, будуть змушені залишити його, після повернення цієї території під контроль України.

Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час ефіру на телеканалі “Дом”.

Рефат Чубаров

“Ніякого вільного вибору у цих людей бути не може, тому що вони оселилися на території України — а Крим є територією України — після того, як Українська держава тимчасово втратила контроль над цією територією, оскільки туди вступили російські війська й окупували Крим. Всім тим людям, які незаконно оселилися під час російської окупації, доведеться виїхати з території, куди вони незаконно в’їхали”, — зазначив глава Меджлісу.

Рефат Чубаров також наголосив, що жителів Кримського півострова та ОРДЛО, яких змусили отримати російські паспорти, Україна вважає своїми громадянами та “у всіх взаєминах буде виходити не з наявності в них примусово виданого або вимушено взятого паспорта РФ, а виходячи з правового статусу громадянина України”.

Нагадаємо, за словами лідера Меджлісу Рефата Чубарова, до Криму незаконно перемістилися щонайменше 500 тисяч росіян. За його словами, якщо до моменту окупації населення Сімферополя становило 300 тисяч людей, то зараз там 600 тисяч.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter