Львів’янка вислухала попередження в суді за секс на зупинці тролейбуса: її партнера до суду навіть не кликали

Дата: 09 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суддя Франківського районного суду міста Львова Юрій Ванівський звільнив від адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство львів’янку, яка взимку зайнялася сексом з партнером на зупинці громадського транспорту. 

Про це йдеться в постанові суду. 

Вулиця Кульпарківська у Львові. Фото: вікімапія

З матеріалів справи не ясно, як саме правоохоронці дізналися про те, що дівчина займалася сексом з чоловіком 25 лютого цього року приблизно о 22-й годині. Трапилося це на тролейбусній зупинці на вулиці Кульпарківській, де такі інциденти вже відбувались, а повідомляли про них поліцейським перехожі.

“Громадянка вчинила дії розпусного характеру, а саме, будучи оголеною нижче пояса, вступила в контакт (статеві зносини) з громадянином ОСОБА_2, чим порушила громадський порядок, що стало проявом безсоромності та грубої непристойності”, – йдеться в постанові. 

Ванівський, звільняючи дівчину від відповідальності, врахував як характер вчиненого правопорушення, так і особу порушниці, серед іншого її 18-річний вік.  

Журналісти видання Zaxid.net зазначають, що рік тому цю ж дівчину судили за розпиття пива на спортивному майданчику. Того разу, як і тепер, суд обмежився лише усним попередженням. 

Новина зі Львова викликала жваві обговорення в мережі, зокрема, через те, що за хуліганство, участь у вчинені якого брали двоє, засудили лише дівчину. Журналісти “Української правди. Життя” намагалася з’ясувати, чому так сталось, у поліції Львівщини та в суді. Перші від коментарів відмовились, а з другими не вдалося зв’язатись. 

Нагадаємо, що це не перший випадок в Україні, коли за вчинення певних дій, участь у яких беруть чоловік та жінка, карають у підсумку жінку. Кілька років тому в Києві на матір склали протокол за невиконання батьківських обов’язків, бо лишила сина з батьком удома, а той не вгледів за дитиною, і хлопчик утік. 

Кореспонденту видання ZMINA правоохоронці тоді розповідали, що на матір дитини склали адмінпротокол лише тому, що вона, а не батько, прийшла забирати сина. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter