Львівський стадіон облаштують під центр вакцинації

Дата: 27 Травня 2021
A+ A- Підписатися

На базі стадіону “Арена Львів” створять перший в Україні центр вакцинації населення.

Про це повідомив у фейсбуку голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Стадіон “Арена Львів”. Фото: dailylviv.com

Роботу центр розпочне 29 травня. Всі мешканці області, які зареєструвалися через застосунок “Дія”, зможуть отримати там щеплення проти коронавірусу. За словами Козицького, центр є тимчасовим пунктом із можливістю зберігати вакцини впродовж 24 годин.

“Такі центри матимуть усе належне обладнання потенційних місць для проведення щеплень та дотримання всіх встановлених заходів для запобігання поширенню COVID-19, зокрема носіння масок, дотримання фізичної та соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів для рук тощо”, – написав голова Львівської ОДА.

Станом на 26 травня у Львові та області загалом підтвердили понад 135 тисяч випадків інфікування ковідом. 

Нагадаємо, що в Україні вакцинація від коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року. Станом на 27 травня першу дозу вакцини встигли отримати понад 992 тисячі осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 107 тисяч.

Нещодавно в межах експерименту більш ніж половину жителів Моршина на Львівщині отримали першу дозу вакцини проти ковіду. У місті проживають понад 4 тисячі людей, з яких 800 – це діти до 18 років, а тому для створення 70% імунного прошарку необхідно було вакцинувати трохи більш ніж 2 тисячі мешканців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter